Híreink      

 A 2015 évi valamint a 2016 első negyedévi pénztári jelentés
megtekinthető a
 Pénztári   jelentés 
rovatban

Megjelent az Ághegy antológia X. kötete
(46-50 szám)

Megjelent a Magyar Liget legújabb száma
(2015 / 4-5)

 ♦

A Társaság 2015 évi virtuális közgyűléséről készült jegyzőkönyv
megtekinthető a
Jegyzőkönyv

rovatban

 

 

 

Tagjaink és érdeklődők szíves figyelmébe

 

 

Társaságunk elnöke és pénztárosa nemrég írásban is megerősítette lemondását.  A következő virtuális közgyűlésig tartó időszakra a két tisztség betöltésére jelentkezőket vár a Társaság tiszteletbeli elnöke:

lunditar@gmail.com

 

 

Megjelent a Magyar Liget idei első száma

lásd

 http://magyarliget.hhrf.org/

 

Tagjaink és érdeklődők szíves figyelmébe

Az Ághegy-Liget Baráti Társaság ideiglenes vezetősége virtuális vezetőségválasztó közgyűlés hírdet 2016. június 9-re.

A napirend meghirdetése: 2016. Május 19.

A közgyűlés napirendje:

1.      Az ideiglenesen szüneteltetett tevékenység újraindítása.

A Magyar Ligetet támogató Ághegy-Liget Baráti Társaság idős vezetői az idén már nem vállalták megbízatásukat. Ezért a ML önként vállalt szerkesztője felajánlotta a családi lap szolgálatát a Lundi Magyar Kulturfórum céljaira azzal a kéréssel, hogy segítsenek a lap fennmaradásában.  A Kulturfórum 2016. febr. 2-i közgyűlésén Dr. Békássy ecsetelte a családi lap gondjait. Javasolta, hogy új alapokra helyezve a lap folyamatos megjelentetését, működőképességét fiatalított és munkatársakkal folytatni. Ezt a kérését hivatalosan is a Kulturfórum vezetősége elé terjesztette. Mészáros Márta elnökasszony 2016. április 19-én közölte, hogy az egyesület nem vállal szerepet az ezzel járó munkában, mert ez felülmúlja a Kulturfórum ambicióit és erejét. Az ÁLBT rekonstrukciója ennek ellenére folyamatban van, melyről jelen közgyűlésnek kell döntenie.

2.      A jelölőbizottság jelentése: Ungváry Tamás és Csikos Tibor.

Jelöltek:

Elnök: Lipcsey Emőke, Göteborg

Alelnökök: Dr. Madarassy Enikő, Stockholm és Szász Lajos, Lund.

Titkár: Bálint Levente Endre, Kavlinge, Lund

Pénztáros: Dr. Békássy N. Albert, Lund

 

3.      Új bankszámla indítása és alapszabályszerű pénztárkezelő megbízása.

 

A tagok hozzászólásait és javaslataikat várjuk honlapunk Kapcsolat oldalán

http://aghegy.hhrf.org/tarsasag/Special_Contact.

A szavazás lezárása: 2016. Június 8, 12 óra.

 

Lund, 2016. május 19.

 

Az ÁLBT ideiglenes vezetősége

 

 

Az Ághegy-Liget Baráti Társaság tiszteletbeli elnöke megbízásából az új ideiglenes vezetőség, amelynek legfőbb feladata a virtuális vezetőségválasztó közgyűlés mielőbbi lebonyolítása, 2016. május 10-től a következő:

 

Elnök: Lipcsey Emőke

Alelnökök: Dr. Madarassy Enikő

                                      Szász Lajos                                   

Titkár: Bálint Levente       

Pénztáros: Dr. Békássy N. Albert      

                        A jelölőbizottság tagjai: Ungváry Tamás és Csikos Tibor                         

 

                A Magyar Liget és az Ághegy  

Kedves Barátainak

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Segítségüket kérjük folyóiratunk - a Magyar Liget http://magyarliget.hhrf.org ML – további sorsát illetően. A Magyar Liget szerkesztését tavaly Békássy Albert átvett Tar Károlytól, aki az ezredfordulótól egymaga szervezte, szerkesztette és tördelte a lapot. Munkáját csak segítséggel folytathatja. Szüksége volna valakire, aki vállalja a lap tördelését és világhálón – az ingyenes hhrrf.org honlapján – való megjelentetését. Ez az évenkénti négyszeri megjelenést számolva  kb. négyszer huszonnégy órai munkát jelent, amit a lapok támogatására létrehozott Ághegy-Liget Baráti Társaság ÁLBT  – honlapjának címe: http://aghegy.hhrf.org/tarsasag/ - honorálhatna, melynek pénztárosa.

Sajnos a Társaság vezetősége április 1-töl szünetelteti tevékenységét, miután tagjai vagy elköltöztek, vagy egyfajta tisztes korhatáron túl ”letették a lantot”. Az ÁLBT intézményes számláján 1933 kr a vagyonunk és számítunk a SMOSZ esedékes támogatására. Kérjük, hogy tagságával (a tagsági díj szimbolikus 50 korona) segítsék  a Társaság megújítását, jelezzék, ha részt vállalhatnak az új választásig a vezetőségben is, amelynek feladata az évi egyszeri virtuális közgyűlés levezetése.

A Társaság léte, amely tagja  a SMOSZ-nak, feltétele a lap további megjelenésének. Családi lapról lévén szó, fontosságáról, amely összecseng a skandináviai magyar egyesületek szabályzataiban előírt nyelvünk és hagyományaink ápolásának nemes feladatával, bizonyára mindannyian meg vagyunk győződve. Ezért, kérjük ”postafordultával” jelezzék, miben nyújthatnak segítséget.

Összefoglalva:

1.      Számítógéphez értő valaki szükséges, aki a hálós szerkesztés műszaki feladatát végezné. 2.      Ideiglenes vezetőség (elnök, titkár, pénztáros, ellenőr, bizottsági tagok stb.) várunk    
         jelentkezőket a honlapon és Békássy Albert címén: albert.bekassy@comhem.se

Szív. üdvözlettel:

 

Tar Károly, tiszteletbeli elnök 
Dr Békássy N Albert, a Magyar Liget megbízott szerkesztője, az ÁLBT pénztárosa 
0702-138304

 

 

 

 

Ághegy-Liget Baráti Társaság
c/o Károly Tar
Landsdomarevägen 1
mobil: 070 268 42 13
e-mail: lunditar@gmail.com

 

Az Ághegy-Liget Baráti Társaság tevékenysége 2016 április 1-től szünetel.

 

A társaságról:

A Stockholmban bejelentett és a nyilvántartásban 802421-6841 számot viselő skandináviai Ághegy-Liget Baráti Társaság (Ághegy-Liget Vänskapsförening) a Lundban alapított, egykori Magyar Liget Társaság alapjaira építkezik, és az Ághegy című skandináviai magyar irodalmi és művészeti lapfolyam, a Magyar Liget című családi lap valamint az Ághegy könyvek alkotóival, támogatóival és barátaival együtt több száz lehetséges tagot számlál. A Baráti Társaság célja, az intézményes támogatást többnyire nélkülöző két lap éltetése, terjesztésének, népszerűsítésének és anyagi támogatásának szervezése; magyar irodalmi és művészeti rendezvények, találkozások, együttlétek rendszeresítése, főként a skandináv országokban. Magyarországon is tartunk könyvbemutatókat. Az Ághegy lapfolyam és a Magyar Liget család lap számai, valamint az Ághegy könyvsorozat köteteinek javarésze megtalálható a világhálón és felméréseink szerint vannak olvasóink a világ minden táján, ahol magyarok élnek.

A Társaságot, megalakulásának második évében, 2005. szeptember 5-én tagjai sorába fogadta a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége.

 

 

Közölje velünk javaslatait, észrevételeit, kívánságait a Kapcsolat rovatban!

                                            

 

Új szakasz

Új szakasz

Új szakasz